Τα στενά δρομάκια του χωριού μόλις και μετά βίας χωράνε ένα αυτοκίνητο. Κάνουν, στην πλειοψηφία τους, ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα σε διώροφα, ασβεστωμένα σπιτάκια, κάποια με γαλάζια παραθυρόφυλλα, όλα με κόκκινα κεραμίδια, πολλά με εντυπωσιακές καμάρες, φτιαγμένα έτσι ώστε να δημιουργούν ένα γλυκύτατο αρχιτεκτονικό κολλάζ που θυμίζει νησί –ένα νησί στην άκρη της Πελοποννήσου.
Η τοποθεσία είναι ιδανική για ηρεμία και χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα.
Η δημιουργία φυτών κυπαρισσιού από σπόρο είναι μια μέθοδος που απαιτεί αρκετό χρόνο.
Κατά μήκος του λιμανιού θα βρείτε ταβέρνες και καφετέριες και γενικά η περιοχή υποστηρίζει όλες τις τουριστικές υποδομές που θα χρειαστείτε.
Η μεγαλύτερη πάλι είναι η Μεγάλη Αμμος, με άσπρο μικρό βότσαλο, πλατιά, πεντακάθαρη και παγωμένη, ιδιαίτερα στο δεξιό της μέρος όπως κοιτάς τη θάλασσα, διότι υποδέχεται υπόγεια νερά. Απέναντι η βραχονησίδα Νησάκι.
Ένα άλλο παράσιτο που μπορεί να προσβάλει τα κυπαρίσσια δέντρα είναι ο “σκουληκιάρης”. Τα σακουλοειδή είναι μικρές κάμπιες που δημιουργούν προστατευτικά κουκούλια από κλαδιά και άλλο φυτικό υλικό.
Ένας κοινός εχθρός που μπορεί να προσβάλει τα κυπαρίσσια δέντρα είναι ο σκώρος των κυπαρισσιών. Αυτός ο μικρός σκώρος γεννά τα αυγά του στις άκρες των κλαδιών του κυπαρισσιού και οι προνύμφες που προκύπτουν μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο δέντρο τρέφοντας τη νέα ανάπτυξη.
Σε κάποιες περιπτώσεις, την περίοδο του φθινοπώρου, τα κυπαρίσσι μπορεί να προσβληθεί από το έντομο της βαμβακάδας (ψευδόκοκκος) που εμφανίζεται αρχικά σαν βαμβάκι στα φύλλα και σταδιακά προκαλεί ξηράνσεις.
Στην περιοχή θα βρείτε εστιατόρια και καφέ και μια καλή προσφορά ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων και βιλών.
Πόσα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι φιλικά προς τα κατοικίδια στην περιοχή Κυπαρισσία?
Ιδανικός προορισμός για αυτούς που ψάχνουν ήσυχες και ήρεμες...
Πάνω στο λοφάκι που υψώνεται στη νότια πλευρά της Παραλίας βρίσκονται τα ερείπια κάστρου, που κάποιες πηγές αναφέρουν ως βυζαντινό, αν και είναι επίσης πολύ πιθανό να αποτελεί τμήμα της check here οχύρωσης της αρχαίας πόλης.
Αρχικά, πριν φυτέψουμε τους σπόρους του κυπαρισσιού, για να μπορέσουν να φυτρώσουν πρέπει να σπάσουμε τον λήθαργο.
Μόνο που το υπέροχο αυτό σκηνικό συναντάται στους πρόποδες του Πάρνωνα και στην υδάτινη αγκαλιά του Μυρτώου.
Comments on “The Definitive Guide to κυπαρισσια διαμονη”